Den historiske del af COLLETs bygningsanlæg er et fornemt 8-kantet anlæg, som er opført i nyklassicistisk stil 1784-1810. Den ottetalsformede gårdsplads kan anskueliggøres af et dronefoto. Anlægget er fredet og fremstår i dag som et af de smukkeste og mest velholdte på Sjælland.

Anlæggets bygninger er hvide og tagene på hovedbygningerne af sortglaserede, håndstrøgne tegl fra Holland. Hovedbygningens facade er prydet med joniske søjler og mæanderborter. Til sidebygningerne er der brugt røde tegl for at fremhæve hovedbygningens status. I arkitekturkredse går hovedbygningen under navnet ”Det lille Fredensborg”.

Oprindeligt stod hovedbygningen og dens fløje hver for sig. Men af praktiske grunde blev der i begyndelsen af nittenhundredetallet, af Hofjægermester Holger Collet, gennemført en meget vellykket sammenbygning af hovedbygning og fløjene. I årene 2006-2008 gennemrestaurerede den nuværende ejer alle bygningsfacader og vinduer med oprindelige materialer og teknikker.

Galleri-billede #1Galleri-billede #2Galleri-billede #3Galleri-billede #4Galleri-billede #5Galleri-billede #6Galleri-billede #7Galleri-billede #8Galleri-billede #9Galleri-billede #10Galleri-billede #11Galleri-billede #12Galleri-billede #13Galleri-billede #14Galleri-billede #15Galleri-billede #16Galleri-billede #17Galleri-billede #18Galleri-billede #19Galleri-billede #20Galleri-billede #21Galleri-billede #22Galleri-billede #23Galleri-billede #24Galleri-billede #25